Team

Gek van fietsen? Welkom in ons team!

Wie zijn wij?

Ward Vermeulen

Bij Ward Vermeulen zit wielrennen in het hoofd en de benen. Met een Master LO & Bewegingswetenschappen (richting Training en coaching in wielrennen) en een Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie op zak, heeft hij een grondige wetenschappelijke basis.

Aan de Vlaamse Trainersschool behaalde hij zijn Trainer A diploma. Als coach voor Wielerbond Vlaanderen, trainingsadviseur bij jeugdwielerclub de Demerspurters, Olympia Tienen en persoonlijke trainer van diverse competitierenners bouwde hij praktijkervaring op.
Vandaag is Ward eveneens docent aan de Vlaamse Trainersschool.

Met 8 jaar jeugdcompetitie in de benen, weet hij perfect wat afzien is, kent hij de drang om te winnen.  Sinds 2018 verdiept hij zich ook in het triatlongebeuren waar hij zowel atleet als trainer is.   Ward weet dat een doelgerichte aanpak het verschil kan maken.  Reken hierbij nog een constante zoektocht naar innovaties en de best mogelijke aanpak voor een renner.  Ward helpt je met plezier naar topprestaties voor jeugdrenner, elite renner en recreant.  Bij Powerzone is Ward zaakvoerder, trainer, staat hij in voor de inspanningstesten en geeft hij de trainingen aan de renners.

Jasper Vaeck

Sinds 2017 maakt  Jasper Vaeck deel uit van het Powerzone team.  Ook hij heeft een Master LO & Bewegingswetenschappen (richting Training en coaching in wielrennen) en een diploma Trainer A op zak. Jasper verdiepte hij zich nog verder in coaching door de UCI coaching course te Aigle te volgen in 2018. Verder heeft Jasper zich door diverse opleidingen ook bijgeschoold tot voedingsconsulent, wat voor sporters een meerwaarde is. Sinds 2021 werkt Jasper voor professionele ploegen, eerst Vendée U en later Arkea-Samsic waar hij instaat voor de begeleiding van de profrenners.

Binnen Powerzone is Jasper zaakvoerder en trainer.

Thomas Demolder

 

De voedings- en dieetkundige van Powerzone is Thomas Demolder. In 2021 studeerde Thomas af aan de UCLL hogeschool in Leuven. Hij deed zijn stages onder andere in het Universitair ziekenhuis van Leuven en in Powerzone. Hiervoor voltooide hij nog een andere bachelor, ontwerp- en productietechnologie, maar de ‘goesting’ en passie om in de sportwereld te belanden was té groot.

Bij Thomas draait het om een gezonde brandstof voor sporters. Vergelijk het met een racewagen. Als er iets mis is in de samenstelling van de brandstof, zal deze nooit over 100% van zijn potentieel beschikken. Thomas stemt de voedingspatronen van sporters af op de noden van de trainingen en wedstrijden. In nauw overleg met de trainers zorgt hij ervoor dat het optimale effect bekomen wordt.

Thomas was lang actief als jeugdwielrenner. Van de eerste jaar aspiranten tot 3e jaar beloften was het koers, koers en nog eens koers wat de klok sloeg. De eerste jaren was het vechten om het peloton bij te benen, maar bij de junioren reed hij top 10 in de Tour du Valromey en als de belofte reed hij onder meer 2 maal de Giro delle Valle d’Aosta en de Ronde van Lombardije U23 uit. Aanhoudend blessureleed deden hem kiezen voor het begeleiden van sporters i.p.v. alles om hemzelf te blijven richten. Dit stapsgewijze groeiproces wil hij graag samen met andere doormaken. Hard werken loont en de voldoening is enorm, zowel voor de renner als de coach/diëtist.

Thomas heeft naast eigen ervaring ook nog altijd veel zin om rond wielrennen bij te leren en volgt nog diverse cursussen om beter op de vraag van atleten te kunnen inspelen. Ook het offroad fietsen interesseert hem enorm! Bij Thomas kunnen wielrenners ook terecht voor een sportmassage.

Uiteraard is Thomas er niet alleen voor sporters, iedereen kan voor voedingsadvies bij hem terecht. De klinische stages opende zijn ogen. Hij liep onder meer stage op oncologie, gastro-enterologie en de levertransplantatieafdeling in het UZ Leuven. Zijn thesis schreef hij over functionele dyspepsie, een aandoening van de brain-gut-axis, voor Prof. Dr. Tim Vanuytsel. Grootste punten van interesse zijn dan ook prikkelbare darm syndroom, FODMAP diëten, inflammatoire darmaandoeningen zoals de ziekte van Chron en Colitis Ulcerosa. Ook mensen die willen afvallen of vragen rond hun eetpatroon  hebben, kunnen bij hem terecht. 

Johan Steens

Begonnen op zijn 12de met wielrennen heeft Johan Steens zelf alle jeugdcategorieën tot en met de elite zonder contract doorlopen.

 Na zelf jaren begeleid te worden is hij na de junioren categorie in Leuven op het sportkot zelf gaan uitzoeken wat de wetenschap achter het wielrennen zegt. In 2016 studeerde hij af als master LO binnen training en coaching met specialisatie in het wielrennen. Hierna is hij op professioneel gebied voltijds bij Nike begonnen maar is de link met wielrennen niet verloren. Ook na zijn studies is hij actief gebleven als trainer binnen het jeugdwielrennen. Nu vind je hem nog terug op de fiets om de conditie te onderhouden richting cyclosportieven waar er geklommen kan worden!

Vincent Laporte

Net zoals Ward is ook Vincent voor een dubbel universitair diploma gegaan. In 2020 studeerde hij af als Master in de Revalidatiewetenschappen met specialisatie in sportkinesitherapie. Daarna is hij zich verder wetenschappelijk en praktisch gaan verdiepen in zijn grote passies: inspanningsfysiologie en coaching van jonge, beloftevolle atleten. Hierbij haalde hij in 2023 zijn diploma als master in de LO & BW en zijn trainer A wielrennen.

Gedurende zijn studies begeleidde Vincent reeds competitieve renners uit verschillende wielerdisciplines (weg, piste en veld), net als (halve) fond atleten binnen de atletiek. Op dit moment houdt Vincent zich, naast de persoonlijke begeleiding van renners, bezig met een sportwetenschappelijk onderzoeksproject uit te werken bij het Jumbo-Visma Team. 

Als coach probeert hij steeds de atleet centraal te stellen in zijn begeleiding waarbij de trainingen zo goed als mogelijk worden afgestemd op de atleet en zijn omgeving zelf. Meer bepaald tracht hij op een zeer wetenschappelijke manier en met een lange termijn gerichte visie elke atleet optimaal te laten groeien binnen zijn of haar specifieke ontwikkelingsfase. Hij hecht dan ook veel belang aan een goede wederzijdse communicatie tussen atleet en coach en probeert telkens een goede band en sterke vertrouwensrelatie op te bouwen met zijn atleten.

Tot slot is Vincent zelf ook nog actief als wedstrijdatleet. Niet binnen het wielrennen, maar wel binnen de atletiekwereld. En niet zonder succes, want in 2021 wist hij zich tot Belgisch kampioen tienkamp te kronen. De laatste tijd focust hij zich meer op de 400m en 800m. Bij wat vrije tijd in het weekend, springt hij ter ontspanning zelf graag al eens op zijn koersfiets of mountainbike. Binnen Powerzone helpt Vincent u graag verder met trainingsbegeleiding, inspanningstesten en krachttraining voor duursporters.

Sander Hubrechts

Sander Hubrechts sloot zich in 2017 aan bij Powerzone als renner. Al snel voelde hij zich thuis binnen Powerzone en begon ook de interesse rond het trainingsproces te groeien. In 2020 startte hij als student aan de KU Leuven in de richting LO& Bewegingswetenschappen. Om de geziene kennis uit de les onmiddellijk in de praktijk te kunnen toepassen begon hij naast zijn studies als trainer bij Powerzone.

Sander is zelf ook actief als competitie renner. Zijn focus ligt vooral op het mountainbiken. Vooral de internationale en technische parcoursen spreken hem heel erg aan. Hiervoor is een behoorlijke technische fietsvaardigheid nodig. Deze vaardigheden geeft hij dan ook heel graag door aan renners in begeleiding.

 

Sander zal zich steeds voor 100% smijten, iets wat voortvloeit zijn ervaring als competitie renner. Verder is de connectie met de atleet voor hem heel belangrijk en zal hij ook heel snel inspelen op de noden van de atleet.

Daan Meulemans

Daan Meulemans is eveneens Master LO & Bewegingswetenschappen. In zijn jeugdjaren was hij steevast terug te vinden op het voetbalveld maar dit heeft de laatste jaren plaats gemaakt voor een uitgebreide interesse in de uithoudingssporten waarbij triatlon en duatlon zijn voorkeur wegdragen. Hierin is hij zich dan ook aan het ontwikkelen als coach en als atleet want Daan pikt zelf graag een wedstrijd mee. In 2023 mikt hij op de hel van Kasterlee. Dit combineert hij met een job in het onderwijs waar hij aan de slag is als LO leerkracht.  

Binnen Powerzone zal Daan zich mee focussen op multisport en het recreatieve gebeuren waarbij hij zal instaan voor de begeleiding van deze groepen.