Team

Gek van fietsen? Welkom in ons team!

Wie zijn wij?

Ward Vermeulen

Bij Ward Vermeulen zit wielrennen in het hoofd en de benen. Met een Master LO & Bewegingswetenschappen (richting Training en coaching in wielrennen) en een Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie op zak, heeft hij een grondige wetenschappelijke basis.

Aan de Vlaamse Trainersschool behaalde hij zijn Trainer A diploma. Als coach voor Wielerbond Vlaanderen, trainingsadviseur bij jeugdwielerclub de Demerspurters, Olympia Tienen en persoonlijke trainer van diverse competitierenners bouwde hij praktijkervaring op.
Vandaag is Ward eveneens docent aan de Vlaamse Trainersschool.

Met 8 jaar jeugdcompetitie in de benen, weet hij perfect wat afzien is, kent hij de drang om te winnen.  Sinds 2018 verdiept hij zich ook in het triatlongebeuren waar hij zowel atleet als trainer is.   Ward weet dat een doelgerichte aanpak het verschil kan maken.  Reken hierbij nog een constante zoektocht naar innovaties en de best mogelijke aanpak voor een renner.  Ward helpt je met plezier naar topprestaties voor jeugdrenner, elite renner en recreant.  Bij Powerzone is Ward zaakvoerder, trainer, staat hij in voor de inspanningstesten en geeft hij de trainingen aan de renners.

Jasper Vaeck

Sinds 2017 maakt  Jasper Vaeck deel uit van het Powerzone team.  Ook hij heeft een Master LO & Bewegingswetenschappen (richting Training en coaching in wielrennen) en een diploma Trainer A op zak. Jasper verdiepte zich tijdens zijn studies in het optimaliseren van fietsposities. Die kennis, samen met zijn interesse in jeugdwielrennen en ervaring in het begeleiden van competitierenners, maakt van Jasper de geknipte collega voor Ward.  Ondertussen heeft Jasper zich door diverse opleidingen ook bijgeschoold tot voedingsconsulent, wat voor sporters een zekere meerwaarde is.  Ook bij Jasper zit innovatie en het streven naar groei en topprestaties in het bloed.

Binnen Powerzone is Jasper zaakvoerder, trainer, bikefitter, voedingsconsulent, neemt hij inspanningstesten af en geeft hij de trainingen aan de renners.

Jelle Matheus

Net als Ward gaat Jelle Matheus voor de dubbel.  In 2018 studeerde hij af als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (Training en Coaching) en Trainer B Wielrennen op het Sportkot in Leuven.  Hij nam de beslissing om nog een tweede masteropleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie te volgen. De combinatie van prestatieverbetering en blessurepreventie/-revalidatie is een meerwaarde tijdens de begeleiding van sporters. Gedurende zijn studies deed Jelle coachingservaring op binnen verschillende uithoudingssporten (afstandslopen, wielrennen en triatlon) op zowel recreatief als competitief niveau in binnen- en buitenland (High Performance Centre in Pretoria, Zuid-Afrika). Als coach tracht hij steeds om een gefundeerde vertrouwensband met zijn atleten op te bouwen waarin samenspraak en plezier tijdens het sporten als waarden hoog in het vaandel worden gedragen. Vanuit deze relatie kan vervolgens op een geïndividualiseerde en wetenschappelijk onderbouwde manier samengewerkt worden om gemeenschappelijk geformuleerde doelstellingen en persoonlijke uitdagingen te bereiken.

Daarnaast schaaft Jelle in zijn vrije tijd zijn eigen sportieve carrière als trailrunner nog wat verder bij. De andere vrije uren in de week vult hij aan met muurklimmen, fietsen, yoga, volleybal, het lezen van een goed boek en het drinken van een goeie warme chocomelk. In de weekends kan je hem tegenkomen als sportverzorger op het voetbalveld of na massa-sportevents. Binnen Powerzone help ik u graag verder met trainingsbegeleiding, inspanningstesten en sportmassages.

Beau Wouters

Als sportkinesitherapeut in hart en nieren staat sport en beweging bij Beau Wouters centraal: van blessurepreventie tot krachttraining, prestatieverbetering, revalidatie en return-to-sport. Tijdens zijn behandelingen focust hij op het biomechanisch optimaliseren van bewegingen en gaat hij zo sport specifiek mogelijk tewerk.

Zijn ervaring binnen de sportwereld helpt hem hierbij. Beau is jarenlang actief geweest binnen de wielerwereld en sinds enkele jaren ook binnen heel wat teamsporten. Zo is hij op dit moment sportkinesitherapeut van de eerste ploeg van de Koninklijke Hockey Club Leuven, waar hij met atleten op internationaal topniveau werkt. Ook binnen de voetbalwereld is Beau erg actief, zo heeft hij de voorbereiding van het seizoen 19-20’ gedaan bij de eerste ploeg van Oud-Heverlee Leuven en is hij begeleider van de jeugd van SC Aarschot.

Zijn missie: mensen helpen, hun pijn wegnemen en terug optimaal laten presteren. Dit is voor hem essentieel en geeft hem ongelooflijk veel voldoening. Met zijn persoonlijke aanpak staat het individueel karakter van de patiënt centraal. De patiënt ziet hij als een actieve schakel in het revalidatieproces die meedenkt en zich deze lessen eigen maakt.

Zijn sportief doel: Als voormalig wielrenner wilt hij alle bekende cols uit de Tour de France beklimmen.