Duotijdrit voor jonge renners en ouders

Je bent gek van fietsen en je vader of moeder ook? Je hebt zin in een dagje familieplezier in een veilige omgeving? Dan hebben we voor jou het ideale fietsevenement!

Op zaterdag 13 september 2014 palmen we het Circuit van Zolder in voor een duotijdrit.

Om maximaal plezier te beleven aan die tijdrit, geven we jullie graag goede raad van kenners mee. Marc Wauters – drievoudig Belgisch kampioen tijdrijden – verkent samen met jullie het parcours en geeft tips & tricks (bochten aansnijden, juist schakelen, enz). Ward Vermeulen – trainer van Powerzone – leert jullie opwarmen en uitrijden. Alle jonge renners tussen 8 en 14 jaar (met of zonder competitievergunning) zijn welkom om deel te nemen en een team te vormen met één van hun ouders.

Inschrijven

Dankzij Wielerbond Vlaanderen, de Vlaamse Wielerschool, Circuit Zolder en Powerzone kunnen we dit evenement gratis aanbieden. Inschrijven is wel verplicht. Stuur een mailtje naar isabel@powerzone.be met jullie namen en geboortedata. Wil je een koersfiets en helm huren? Vermeld dat dan bij je inschrijving. Geef ook aan of je een competitievergunning hebt. Dat hoeft helemaal niet!  Beginners zijn hartelijk welkom. Mama’s worden warm aangemoedigd om deel te nemen.

Programma 8-11 jarigen

10.30u Ontvangst en inschrijving in OTObar (tot 11.30u)
11.30u Verkenning tijdritparcours en tips & tricks (Marc Wauters)
12.15u Opwarmen en cooling down. Hoe doe ik dat? (Ward Vermeulen)
13.00u Start duotijdrit jonge renner/ouder (1 ronde van 4km)
14.00u Einde tijdrit. Verderzetting behendigheidsproef en fietsspelletjes
14.30u Podiumceremonie en gezellig nagenieten in de OTObar

Programma 12-14 jarigen

11.30u Ontvangst en inschrijving in OTObar (tot 12.00u)
12.30u Verkenning tijdritparcours en tips & tricks (Marc Wauters)
13.15u Opwarmen en cooling down. Hoe doe ik dat? (Ward Vermeulen)
14.00u Start duotijdrit jonge renner/ouder (1 ronde van 4km)
15.00u Einde tijdrit
15.30u Ceremonie en gezellig nagenieten in de OTObar

Reglement

1. Dit is een recreatief evenement. We willen graag plezier beleven op de fiets.  Wij bieden een leuk programma en een mooie omkadering, wij vragen van jullie een sportieve  houding, respect voor alle deelnemers en begeleiders en respect voor de infrastructuur (afval in de vuilnisbakken).

2. De duotijdrit wordt gereden op het circuit van Zolder, de afstand bedraagt 1 volledige ronde of 4 km. Het duo van ouder en jonge renner start samen, elkaar duwen is niet toegestaan, de tijd van de laatste renner van het duo bepaalt de tijd.

3. Amusement is waar we naar streven en we dragen de olympische gedachte hoog in het vaandel. Meedoen is zoveel belangrijker dan winnen! We vragen geen ‘prestaties’ en zullen dan ook geen prijzen uitreiken. Uiteraard mogen de snelste duo’s in elke categorie wel het podium bestijgen en zullen zij op een daverend applaus getrakteerd worden.
We maken een rangschikking voor volgende categorieën:
Papa met een zoon tem 11 jaar – mama met een zoon tem 11 jaar – papa met een dochter tem 11 jaar – mama met een dochter tem 11 jaar – papa met een zoon tem 14 jaar – mama met een zoon tem 14 jaar – papa met een dochter tem 14 jaar – mama met een dochter tem 14 jaar.

4. Alle jonge renners uit de geboortejaren 2000 tem 2006 kunnen inschrijven met één van hun ouders.

5. Aan renners met een competitievergunning, vragen we dat ze rijden met de verzetten zoals die opgelegd worden door Wielerbond Vlaanderen. Nogmaals, het gaat niet om de prestatie op zich, wel om samen plezier te beleven op de fiets op een gezonde en verantwoorde manier.

6. Een moeilijke vraag: stel, je hebt een trage papa en een snelle nonkel. Mag je dan deelnemen met die snelle nonkel?
Aangezien we mikken op een dagje familieplezier, hopen we dat je kiest voor je papa. Hij zal je nog vaak begeleiden bij je trainingsritten of eventueel bij wedstrijden. Door samen deel te nemen, bouw je aan een sterk team.
Stel dat je papa plankenkoorts heeft, en het echt niet ziet zitten om tegen Marc Wauters te strijden, ondanks het feit dat je hem hebt uitgelegd dat deelnemen belangrijker is dan winnen, dan kan je uiteraard een team vormen met je snelle nonkel.

7. Gebruik van tijdritfietsen is niet toegestaan. We gaan ervan uit dat jullie deelnemen op een koersfiets. Wie (nog) geen koersfiets heeft, kan deelnemen met een mountainbike. Voor de jonge renners hebben we (een beperkte voorraad) koersfietsen (26 en 28 inch) en helmen te huur. Wil je graag een van deze fietsen gebruiken, vermeld dat dan in je inschrijvingsmail.

8. Na de duotijdrit praten we gezellig na in de OTObar op het circuit. Die is de hele namiddag open. Breng dus gerust jullie supporters mee. Je kan er ook een pasta of broodje kopen.

9. Vind je wielrennen leuk en denk je eraan om bij een club aan te sluiten? We helpen jullie graag op weg. Spreek ons aan op het evenement of neem een kijkje op de website van Wielerbond Vlaanderen (tel nr 09/321 90 20)!

10. Inschrijvingen worden afgesloten op 10 september 2014 of eerder indien de maximale capaciteit bereikt is.

11. Nog vragen? Stel ze gerust via isabel@powerzone.be.

Bereikbaarheid

image002  Je kan de OTObar op Circuit Zolder bereiken via bijgevoegd plannetje of via GPS adres Jagerspad, 3550 Heusden-Zolder.
Niet via de hoofdingang! (Die dag vindt ook de BMX 3-nations cup plaats)

 

 

 

 

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.