Musculoskeletale en sportgerichte screening

Wat is een musculoskeletale screening

Een volledige screening van het lichaam. De focus ligt om een goede houding, juiste werking van spieren en gewrichten en een goede bewegingscontrole. Na de screening krijg je een persoonlijk oefenschema mee zodat je thuis kan werken.

Waarom een musculoskeletale screening

Goede prestaties vragen inspanning van het volledige lichaam. Als je sport doet, dan moet je zo efficiënt mogelijk met je energie kunnen omspringen. Je beweging moet zo zijn dat je maximaal rendement eruit kan halen en geen blessures oploopt door overbelasting. Hiervoor is een evenwichtig getraind lichaam nodig. Als je eenzijdig traint, ga je je immers zeer eenzijdig ontwikkelen en ga je sneller op je limieten botsen. Je zwakkere punten ook trainen is dus noodzakelijk om tot een volwaardige atleet te groeien. Deze screening identificeert je zwakke punten op gebied van houding, bewegingscontrole en spierwerking. Je doorloopt een gerichte testbatterij aan oefeningen die worden aangepast naargelang jou sportief profiel, huidige/vroegere klachten, doelen… Aan de hand van dit verslag krijg je een oefenschema thuis gestuurd zodat je aan de slag kan en je jezelf kan gaan verbeteren.

Ward combineert zijn kennis als master bewegingswetenschappen en zijn kennis als master kinesitherapie om jullie zo goed mogelijk verder te helpen als atleten.

Prijs

Afname van de testbatterij + persoonlijk oefenschema kost € 80.

Als je later een aanpassing van je oefenschema wenst zonder opnieuw de testbatterij te doorlopen kost dit € 30.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Contacteer Ward op ward@powerzone.be of 0478/46 69 50

musculoskeletale screening