Lies. Onze powermadam.

Het sportieve doel van Lies voor het jaar 2016 lag al een tijdje vast: de Franse cyclosportieve La Marmotte met succes uitrijden. Heel wat van haar fietsmaatjes hadden het haar al voorgedaan. Dat die meestal mannelijk zijn vormde geen bezwaar. Ze was ervan overtuigd dat ze met een flinke dosis girlpower en een goede voorbereiding zou kunnen slagen in haar doel: Begin juli aankomen op Alpe d’huez na 175 kilometer en een kleine 5000 hoogtemeters.

Van die goede voorbereiding maakte Lies meteen werk in januari 2016. Ze legde een inspanningstest af bij Powerzone en startte een begeleidingstraject van 6 maanden. Bedoeling was dat de voorbereiding ingepast zou worden in haar werk- en vrije tijdsschema. Op uitdrukkelijk verzoek van Lies werd ook de geliefde wekelijkse looptraining ingepast in haar voorbereiding. Het moest bovenal leuk en gevarieerd blijven.

Power en peptalk

Onderweg lijkt de goesting om te trainen alleen maar toegenomen. “Ik train sinds 2 maanden met een vermogensmeter. Het is motiverend om mijn conditie vooruit te zien gaan. De vermogenswaarden die ik nu aflees zijn duidelijk hoger dan die van enkele weken geleden. Ik vind het interessant om dat ook zelf op te volgen en te overleggen met Ward”.
Na de wekelijkse stabilisatiesessie – die ze zelden overslaat – maakt ze van de gelegenheid gebruik om met Ward te overleggen.

Veel peptalk heeft de coach niet nodig. Met een gemotiveerde powermadam is het aangenaam werken. Lies doet wat moet, boekt op een geleidelijke en gezonde manier vooruitgang en beleeft daar zichtbaar plezier in.

Vrouwen en wielrennen? “Topcombinatie!”, zegt de coach! “Bij Powerzone zijn dames welkom.”

Meer van dat!

Ondertussen kennen we de afloop. Begin juli postten we met plezier een fotootje van een lachende Lies boven Alpe d’huez op onze Facebookpagina. Met haar tijd van 8u41 haalde ze zelfs een gouden brevet in haar leeftijdscategorie.
Mission accomplished zou je denken. Niet voor Lies! Ondertussen was de ambitie gegroeid. “Ik wil mijn goede conditie graag doortrekken tot eind augustus. De Vélomédiane Claude Criquielion in de Ardennen doe ik er ook nog bij.”

En jij?

Ben jij recreatief wielrenner (m/v)? Wil je beter worden en gezond begeleid worden. Klop dan aan bij Powerzone.
Ook bij het zoeken van een passend fietsdoel voor jouw mogelijkheden kan Ward helpen: Een recreatieve koers meedoen. Een Alpentop beklimmen. Een cyclosportieve in België uitrijden of de Grandfondo van je dromen? 

Bel Ward vandaag nog op 0478 46 69 50. Of stuur een mailtje naar ward@powerzone.be.

 

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.