Nieuws over onze renners

Over de nieuwelingen

De renners uit het Powerzone nieuwelingenpakket hebben een schitterende zomer achter de rug. Met 15 van onze nieuwelingen trokken we op klimstage naar La Gleize waar we onder een stralende zon (en soms een plensbui) 3 dagen hard getraind hebben.  De Ardennen kennen geen geheimen meer voor onze renners.  Iedere renner kreeg de kans om zich in het klimmen te ontwikkelen volgens zijn eigen niveau.

screen-shot-2016-10-06-at-13-04-05  screen-shot-2016-10-06-at-13-01-52

Ook in de wedstrijden deden de nieuwelingen mee voor de prijzen.  Thibaut Ponsaerts kan de overwinningen niet meer op vingers en tenen tellen en pakte o.a. de Belgische titel en rit- en eindwinst in de ronde van Oostenrijk.  Ook de bolletjestrui in de topcompetitie draagt hij om zijn schouders. Hij vecht met ploegmaat Tuur Dens om de leiderspositie en de gele trui in de laatste manche in Affligem.

topcompetitie-nieuw

ronde-van-oostenrijk kamiel

Kamiel Vanderborght is pas aan zijn eerste seizoen als wielrenner bezig maar pakte toch al solo zijn eerste zege in Heide-Linter.

Arno Waeyaert liet zien dat hij over snelle benen beschikt en sprintte naar een eerste zege bij de nieuwelingen op de weg in St Lambrechts Herk.  Zijn 2de overwinning van het seizoen na het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

In Emptinne zagen we een podiumplaats voor Domien Sterckx.  Hij pakte er in een massasprint de 2de plaats.

Naast deze podiumplaatsen zagen we bij al onze nieuwelingen een mooie vooruitgang gedurende het jaar. En dat is nog steeds de belangrijkste maatstaf voor een jonge renner.

Over de junioren

Voor de meeste van onze junioren stond de zomer in het teken van de klimwedstrijden.

screen-shot-2016-10-06-at-14-13-01

Op een klimstage in de Vogezen gingen we de klimbenen zoeken, een geslaagde voorbereiding op de wedstrijden.

Arne Bauters nam met zijn club Olympia Tienen deel aan de “3 Giorni Orobica”, een internationaal hoog aangeschreven ronde in Italië. Hij reed er een zeer sterke wedstrijd en werd 23ste in het eindklassement en 9de jongere.

Rob Goossens reed de Tour du Valromay, een ronde van Frankrijk voor jongeren en leerde daar tussen de internationale top het klappen van de klimzweep kennen.  Hij heeft afgezien als de beesten, maar de opdracht tot een goed einde gebracht.

Over de beloften

Brent Clé deed mee aan de “11 Steden Challange”, een meerdaagse MTB wedstrijd door Friesland.  Hij pakte  met teamgenoot Mathias de 2de plaats in het eindklassement en een ritoverwinning.  Op de weg blonk hij vooral uit in de “Schaal Indekeu” met een 9de plaats.

Over de crossers

Bij de nieuwelingen begint Arne Baers zijn draai te vinden.  Na een mindere start schuift hij nu gestaag naar voor in de wedstrijden met een knappe 5de plaats als uitschieter in Knesselare.

Bij de junioren kon Aron Arkesteyn in Koningshooikt beslag leggen op de 3de plaats en pakte hiermee zijn eerste podium van het jaar.  Er volgen er zeker nog.

922

Witse Van Rillaer en Maxim Cockx maakten de overstap naar de junioren. Ze pasten zich goed aan en pakten al punten voor de nationale ranking. Het wordt een mooie crosswinter!

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.