Powerzone helpt duikbootpiloot aan wereldrecord

Ward traint fietsers van diverse ‘pluimage’: veldrijders,wegrenners en pisterenners. Maar ook: onderwaterfietsers.

Powerzone schaarde zich enthousiast achter het onderzoeksproject WASUB V van de Technische Universiteit Delft.

 

De opdracht voor Ward luidde: 4 sprinters zo goed mogelijk voorbereiden op een wereldrecordpoging onderwaterfietsen in een duikboot. ‘Sprinten’ betekent in dit geval: een korte afstand fietsen in een duikerspak in een krap bemeten hi-tech duikboot in een immens waterbassin in de Verenigde Staten.

Robert, de piloot die het record vestigde, stuurde ons volgende reactie:

“In juni zijn we met de mens-aangedreven onderzeeër WASUB naar Washington afgereisd om met 35 andere teams te strijden om de wereldtitel en het wereldsnelheidsrecord. Dit is beide gelukt en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.
Ward Vermeulen van Powerzone heeft voor de piloten een uitstekend trainingsschema en sportdieet gemaakt. Het programma was ook speciaal afgestemd op de wedstrijdinspanning waarbij vooral krachtuithoudingsvermogen en explosiviteit van belang waren in een goede balans met het basis duurvermogen. Bij Powerzone hebben we tussentijdse vermogenstesten volgens het wedstrijdprotocol gedaan.
Door dit programma ben ik persoonlijk sterker dan ooit geworden op de fiets en daar hebben ook veel andere wielrenners last van gehad J. Bedankt Ward!”

duikboot2

Op 27 juni, de allerlaatste dag van de testweek, werden we uit onze slaap gehaald door het heuglijke nieuws van de geslaagde recordpoging. De officiële mededeling klinkt als volgt:

We are proud to announce that WASUB V is the new holder of the world speed record for one-person human powered submarines! After an exciting race week, we set the new record with a speed of 7.42 knots. This speed was also the highest of all categories during the ISR 2015. We also got an award for our Design Outline.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar een volgend avontuur…

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.