Powerzone partner in innovatieproject jeugdwielrennen

De Staten Generaal van het wielrennen (maart 2014) stelde de uitdagingen van onze favoriete sport scherp: Laagconjunctuur en dalende inkomsten voor de (jeugd)clubs, afbrokkelend sociaal weefsel en minder vrijwilligers in clubs en organisaties, dichtgeslibde wegen en veranderende weginrichtingen versus de veiligheid van renners.

Powerzone, Circuit Zolder en de inrichters van de VUB sportmanagementopleiding hebben zich samen over het jeugdwielrennen gebogen en een innovatietraject uitgetekend.  Pjotr (ontwerper van Bahamontes wielermagazine) en Isabel De Craene, wielermama en bezielster van het project, vervolledigen het team. FlandersDC en IWT blazen wind in de zeilen en steunen het kruisbestuivingsproject gedurende één jaar.

“We willen Vlaanderen positioneren als een innovatief ontwikkelingscentrum voor jeugdwielrennen. We bouwen een businessmodel voor jeugdclubs waar veilige infrastructuur en kwaliteitsvolle opleiding vervat zitten. We zoeken naar motiverende trainingstechnieken voor jeugdrenners op veilige circuits en willen infrastructuurbeheerders (gemeenten, industrie, ondernemers) overtuigen om hun terreinen te delen.
We willen ervoor zorgen dat veilig en gezond wielrennen mogelijk is in Vlaanderen zodat ouders hun kinderen zorgeloos kunnen toevertrouwen aan de wielersport.”

Meer informatie over het project bij isabel@powerzone.be

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.