Nieuwelingen/Juniorenpakket

Begeleide trainingen voor wegrenners

De jeugdcategorieën van de nieuwelingen (15 en 16j) en junioren (17-18j) vormen een zeer belangrijke fase in de ontwikkeling van een jonge renner. Renners leren meer gestructureerd trainen, ontdekken verschillende parcoursen en ondervinden waar ze zich het best uit de slag kunnen trekken. Ze leggen een basis voor de verdere rennerscarrière.
Powerzone wil  jonge renners ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling en biedt voor deze leeftijd een begeleidingspakket op maat aan.

Wat kan u verwachten:
– Gezamenlijke trainingen naar specifieke doelen en aangepast in functie van de wedstrijdperiodes onder leiding van een gediplomeerde Trainer wielrennen

 • Algemene conditionele en off roadtrainingen tijdens de wintervoorbereiding
 • Specifieke trainingspakketten rond tijdrijden, sprinten en klimmen

– Individuele sturing tijdens de trainingen

– Inspanningstest aan voordeeltarief (110€ ipv 130€)

– Bikefitting aan voordeeltarief (160€ ipv 180€)

– Toegang tot 1 infomoment naar keuze

Meer info

 • Loop- en off-road trainingen:
  Begin november start het begeleidingspakket met allerlei trainingsvormen naast de fiets. De renners werken aan hun uithouding, kracht en stabiliteit en werken op spiergroepen die door wielrenners minder gebruikt worden tijdens hun favoriete sport. In de praktijk gaat het om loop-, en springoefeningen.  Hiernaast worden ook off-road trainingen gepland waar renners aan hun uithouding, kracht en rijtechniek kunnen werken.
 • Tijdrittrainingen:
  De renners werken aan een goede houding op de fiets, leren rekening houden met kracht en stand van de wind.
  Vervolgens gaan de trainingen door op Circuit van Zolder zodat er aan een tijdrittempo kan gereden worden zonder rekening te moeten houden met verkeer en obstakels. De laatste training gaat door op het parcours van het PK tijdrijden in Vlaams-Brabant.
 • Klimtrainingen:
  De renners leren  aan welke intensiteit en welke cadans ze best hellingen nemen. Er wordt aangeleerd om langere hellingen op te rijden. Ze leren aanvoelen wanneer ‘lopend’ of ‘zittend’ klimmen vereist is en  leren indelen. Hier wordt de relatie tussen intensiteit en cadans benadrukt en leren ze om zo economisch mogelijk lange en steile hellingen op te rijden. Ze leren ook om inspanningen te plaatsen om weg te rijden van de tegenstand of om een aanval te beantwoorden. Afhankelijk van de planning van de wedstrijden, kan een training op het parcours van een klimwedstrijd gehouden worden.  De trainingen vinden plaats in de Ardennen.
 • Sprinttrainingen:
  De trainingen van dit pakket focussen op stuurvaardigheid, snelheid en explosiviteit. De renners leren manoeuvreren door een groep, hoe ze van de piste kunnen gebruik maken om snelheid te maken en hoe ze zo economisch mogelijk posities kunnen winnen. Er wordt ook aandacht besteed aan sprintoefeningen. De renners leren hoe ze zich best kunnen positioneren, wat de beste houding is, hoe ze uit het wiel moeten komen en hoe ze achterliggers moeten opvangen. Er wordt ook aandacht besteed aan de reglementen, wat ze best eten en drinken tussen de disciplines enz.

Planning 2021

Off-road trainingen: woensdag 4, 11, 18, 25 november & 2, 16, 23, 30 december van 14u30-16u30.  Vertrek aan Powerzone.

Looptrainingen:  zaterdag 7, 14, 21, 28 november & 12, 19, 26 december van 10u30-12u.  Eerste 2 trainingen in Elzenhof te Aarschot, daaropvolgende trainingen vertrek aan de Wijngaardberg te Wezemaal.

Tijdrittrainingen: dinsdag 23 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart.  Afspraak op het circuit van Zolder.

Sprint en klimtrainingen:  Data nog te bepalen afhankelijk van wedstrijdkalender.

Prijzen:

Voor individuele renners: 225€ op jaarbasis voor het volledige programma.

Ben je maar in enkele onderdelen van het pakket geïnteresseerd?  Dan kan er indien gewenst worden ingeschreven per deelpakket.  Meer info hierover en prijzen bij onze trainers.

Begeleide trainingen voor cyclocrossers

Wanneer de wegrenners aan de wintervoorbereiding bezig zijn, zijn de crossers bezig aan hun wedstrijdseizoen.  Andersom is dit ook het geval.  Er worden dan ook specifieke cross en looptrainingen georganiseerd voor crossers in de directe voorbereiding op het cross seizoen. Specifieke technieken zoals springen, korte bochten nemen, op en afspringen, zand, korte hellingen… komen aan bod.  We gaan bewust op zoek naar verschillende parcoursen om de verschillende vaardigheden onder de knie te krijgen.  Er worden in de periode augustus – februari minimum 15 specifieke crosstrainingen voorzien. De andere pakkettrainingen kunnen door de crossers ook worden meegedaan.

Het volledige pakket wordt aangeboden aan dezelfde prijs als de wegrenners.

Wil je alleen specifieke crosstrainingen meedoen, dan kan dit ook aan een prijs van 100€. 

Contacteer ons voor een persoonlijk aanbod naargelang u vraag.

Inschrijvingen en informatie:

Stuur een mail naar ward@powerzone.be of geef ons een belletje op 0478/46 69 50