INSCYD Testen

We bieden ook INSCYD testen aan. Deze testen gaan een stapje verder dan de klassieke inspanningstest. Lees hieronder waarom we deze aanbieden en wat de meerwaarde is.

INSCYD is een software dat een analyse kan maken van jouw fysiologisch profiel op basis van verschillende maximale inspanningen tijdens het fietsen. Op basis van de maximale intervallen volgt er een inschatting van de fatmax intensiteit, anaerobe drempel, VO2max en VLamax.

Voordelen van de INSCYD test

Een INSCYD test geeft naast drempelbepaling en een inschatting van het aerobe vermogen, ook een inschatting maakt van het anaerobe vermogen (VLamax), wat bij een normale inspanningstest niet kan. Zo krijg je een beeld over zowel je aerobe als anaerobe vermogen.  Dit kan richting geven aan het type renner dat jij bent.  Je kent je werkpunten om in de wedstrijden naar waar jij toewerkt te presteren.  De VLAmax is hierbij een cruciale factor die bepaalt of je meer naar het sprinterstype, klassiek type of uithoudingsgericht type neigt.  Door deze te veranderen, kan je dan ook jezelf sturen naar een bepaald type renner.  De andere parameters zijn belangrijk om je uithoudingsvermogen in te schatten, je optimale vetverbranding te situeren en om de anaerobe drempel correct te bepalen. Bij INSCYD testen heb je de keuze tussen een protocol met lactaatmeting en een protocol zonder lactaatmeting (PPD of power performance decoder). Voor een renner is het ook makkelijker om meerdere INSCYD testen te plannen dan meerdere inspanningstesten per jaar. De INSCYD testen kunnen immers op training kunnen worden uitgevoerd waardoor er geen extra verplaatsing naar het lab nodig is en waardoor je geen kostbare trainingsdagen verliest. Door meerdere testen per jaar kan je je conditie beter opvolgen, kan je zeker zijn dat je werkt waaraan je wil werken en heb je heel de tijd een goed beeld van wat je kan en waar je als atleet aan kan werken.

INSCYD lactaattest >< INSCYD PPD test

Een INSCYD lactaattest is een submaximale veldtest met 1 kort maximaal interval achteraan geplakt.  Je voert als atleet 3 blokken uit op submaximaal niveau waarbij telkens je lactaatconcentratie wordt gemeten.  Tot slot doe je hetzelfde na een maximale inspanning.  Deze resultaten worden verwerkt en zo kom je je trainingszones, VO2max, VLAmax… te weten.  Je voert deze test in het veld uit.  Hier is wel een testafnemer nodig om de lactaatconcentratie te meten.  Het voordeel van dit soort test, is dat ze op submaximaal niveau gebeurt en dus makkelijker op een training in te plannen is.

Voor het afleggen van een INSCYD PPD test is een vermogensmeter noodzakelijk. Het praktisch voordeel van deze test is dat je deze op elk moment thuis kan afleggen. De analyse gebeurt dan door ons waarna er een uitgebreide bespreking volgt. Dit zorgt ervoor dat je een verplaatsing naar het lab uitspaart..

De test zelf bestaat uit 4 maximale inspanningen van 20 seconden tot 12 minuten.  Bij booking van een test, ontvang je van ons het protocol en kan je de test uitvoeren.  Achteraf stuur je het trainingsbestand naar ons en wij doen de rest.

Voor meer informatie kan je terecht op: https://www.inscyd.com/

Contacteer ons

inscyd test voor rennersBen je zelf geïnteresseerd in een INSCYD test, dan kan je deze boeken door ons te contacteren via ward@powerzone.be. We sturen je dan het testprotocol/voeren de test met jou uit door. Wij maken de analyse. De bespreking achteraf kan face to face in Powerzone gebeuren of via een online consult.

Individuele INSCYD PPD test

130
  • INSCYD PPD Test + Bespreking

Twee INSCYD PPD testen voor een bepaalde trainingsperiode*

240
  • INSCYD PPD Test + Bespreking

Individuele INSCYD lactaat test

200
  • INSCYD Test + Bespreking

2 INSCYD lactaat testen binnen een bepaalde trainingsperiode*

370
  • INSCYD Test + Bespreking

*Een trainingsperiode duurt tussen 0-6 maanden