Sportvoeding op wetenschappelijke basis

Aangezien we voor onze renners een volledige en wetenschappelijk onderbouwde begeleiding willen voorzien, kon dit ook niet ontbreken.  Voeding en sportvoeding is immers een wezenlijk onderdeel van sport, zowel recreatief ,competitief als topsport.  Powerzone wordt voortaan voorzien van sportvoeding en supplementen door 6D Sports Nutrition. Deze samenwerking komt tot stand na de positieve ervaringen die renners hebben beleefd aan 6D producten en vooral door de samenstelling van hun product.

Hierover een woordje uitleg:
Renners streven naar optimale prestatie. Hiervoor zoeken wij in alle aspecten naar verbetering. Één van deze elementen is voeding en dan vooral voeding rond een wedstrijd of training. In de zoektocht naar goede voedingsproducten komen we vaak bij dezelfde merken uit. Hoewel er veel claims worden gemaakt, zijn weinige wetenschappelijk gefundeerd. Wij, als Powerzone gaan uit van de wetenschap en komen dan vaak bij 6D Sports Nutrition terecht als mogelijk voedingsproduct. 6D producten voldoen aan de eisen die wij als Powerzone leggen op voedingsmiddelen. Zo zijn 6D Sports Nutrition producten altijd voorzien van een verhouding in glucose en fructose van 2:1, waardoor je meer koolhydraten kan opnemen. Verder voorzien ze voldoende natrium in producten,  waardoor verloren zout beter wordt aangevuld.  Dit alles zonder het toevoegen van overige voedingsstoffen die geen wetenschappelijk bewijs hebben. Ze zorgen daarbij ook voor een deeltjesconcentratie die ideaal is om alles zo snel mogelijk op te nemen.

Ook hun assortiment aan eiwitproducten is voorzien van alle benodigdheden, zoals een juiste dosering per product en voldoende leucine. Ook supplementen van creatine, beta-alanine tot collageen en vitamine D zijn allemaal gedoseerd zoals de wetenschap het beschreven heeft. Daarnaast worden deze producten ook gecontroleerd, zodat ze ten alle tijden doping vrij zijn.

Gezien deze goede samenstelling raadden wij als Powerzone deze producten al aan. Na voedingsconsultaties van renners die 6D producten hebben uitgetest kwamen er ook enkel positieve signalen. Gezien zowel wij als trainers overtuigd zijn van het product en de renners er goede ervaring mee hebben zijn we met 6D samen gaan zitten. We zijn dan ook heel tevreden dat 6D Sports Nutrition ook in ons een waardevolle partner ziet.
Wij hopen via deze extra aanbieding aan onze renners ze een extra middel aan te bieden om het maximale uit hun mogelijkheden te halen.

Meer informatie kan u vinden op de site van 6D Sports Nutrition.
Interesse in voedingsadvies of een bepaalde vraag na het lezen van dit artikel? Dan kan je Jasper contacteren via +32495331658 of jasper@powerzone.be

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.