Voortgang van de Powerzone renners

Onze renners hebben dit seizoen een mooie stap vooruit gezet.  Dit is zowel te zien in hun uitslagen als in de vermogens die ze trappen.

Een  mooi voorbeeld is Arne Bauters.  Dankzij de powermeter waar hij al 2 jaar traint, wisten we perfect waar zijn groeimogelijkheden zaten.  Waar hij vorig jaar nog eerder een volger was, bepaalde hij dit jaar mee de wedstrijden op zijn terrein.  In lange klimmen was hij steeds met de besten mee.  Het bewijs hiervan zijn een 3de en een 5de plaats in Fleche Ardechoise, een 2de plaats in Rund Um Duren, een 3de en een 4de plaats in de Tour du Valromey en uiteindelijk een overwinning in Vossem. 

Afgelopen winter werkte Arne aan zijn mindere punten en kracht waardoor hij nu bergop in staat is om het verschil te maken.  

Een renner hoeft echter geen uitslagen te rijden om een goede evolutie te laten zien.  Tijdens veldtesten op training of in gedragingen tijdens de wedstrijden kan je ook voortgang aflezen.  Later volgt – zoals bij Arne hierboven – de beloning vanzelf wel.
Jens Matthijs en Jarne Van Cauter zijn mooie voorbeelden.  Jens had het moeilijk in het begin van het seizoen maar kan nu door goede, slimme en gerichte training zijn wedstrijden vlot uitrijden.  Jarne kon vorig jaar zijn wedstrijden uitrijden en kan nu mee aanvallen.  Die voortgang leidde naar een eerste podiumplaats in Lennik.

Deze renners tonen gedrevenheid om hun trainingen tot in de perfectie af te werken.  Wat hen ook kenmerkt is het zelf bezig zijn met hun evolutie.  Ze zoeken naar wat niet goed ging, wat ze zelf als verbetering zien en ze zorgen dat hun trainingsbestanden tijdig bij de trainer geraken. Hun motivatie stuwt hen vooruit. De trainer stuurt bij.

Een bijzondere vermelding verdient Thibaut Ponsaerts. Hij maakt deel uit van de nationale ploeg en staat als eerstejaars junior aan de start van het wereldkampioenschap in Bergen (Noorwegen). Zaterdag (23 september) kan je de wedstrijd live volgen via Sporza of Eurosport. We wensen Thibaut geweldig goede benen toe en een ervaring om nooit te vergeten.

Wil je onze renners volgen? Like dan onze Powerzone Facebookpagina. We posten geregeld!

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.