Bikefitting

Wat?

Een bikefitting wordt afgenomen om de ideale fietspositie op je fiets te bepalen.

Hoe gaat een bikefit in zijn werk?

De test wordt afgenomen in ons labo op een ergometer waarop je eigen fiets wordt gemonteerd.
Een bikefitting start met een intakegesprek waarbij je je doelen, huidige trainingstoestand, klachten en vragen over positie kan voorleggen.  Vervolgens wordt een lichaamsmeting gedaan. Er worden markers op cruciale beweegpunten van je lichaam geplaatst. Aan de hand van die markers kunnen we je beweging tijdens het fietsen registreren. De beelden worden aan de hand van gespecialiseerde software geanalyseerd. Vervolgens wordt je positie bijgesteld.

Hiernaast voeren we ook een zadeldrukmeting uit.  Zowel de positie als de drukverdeling op het zadel worden nagekeken.  Aangezien de zitpositie zeer belangrijk is naar blessurepreventie en comfort, geeft dit extra info en een meerwaarde naar een goede positiebepaling op de fiets.

Screen Shot 2017-09-21 at 20.47.54

Wat mag ik verwachten?

Indien mogelijk, worden er tijdens de bikefitting al de nodige aanpassingen gedaan zodat je onmiddellijk je positie kan aanvoelen.

Na de test krijg je een verslag waarin je ideale fietsafmetingen staan. We bespreken samen je resultaten en kijken hoe je best je fietspositie aanpast. Alle maten staan ook gestandardiseerd vermeld. Zo zijn ze handig bruikbaar bij de aankoop van een nieuwe fiets

Voor een bikefit moet je ongeveer drie uur uittrekken.

Wat breng je mee:

  • Eigen fiets
  • Fietsbroek
  • Fietsschoenen

Prijzen

180 euro voor een volledige bikefit.  

Heb je een specifiek probleem waarvoor geen volledige bikefit nodig is?  Dan kan dit voor 80€.  Reken hiervoor anderhalf uur.

Afspraak maken

Ben je klaar voor een test? Maak dan een afspraak bij Jasper Vaeck. Je kan Jasper bellen op tel nr 0495 331658.
Nog vragen? Bel Jasper! Of stuur een mailtje naar jasper@powerzone.be

Links:

Voor de zadeldrukmeting werken we samen met Gebiomized.  Meer informatie hierover kunnen jullie vinden op: https://gebiomized.de/en/ 

We bieden ook de zadels van de secret saddle club aan.  Ook hier kunnen jullie alle info vinden op hun website of via Jasper.

https://secretsaddle.com/nl/