Kinesitherapie

Bij powerzone hebben we ervaren en gedreven kinesitherapeuten die zowel sporters als niet sporters screenen, behandelen en revalideren.  Het doel is steeds maximaal resultaat zowel binnen als buiten sportcontext.  De therapie gaat dan ook verder dan enkel revalidatie.  We kijken naar preventie van letsels, pijnbestrijding en verhoging van de belastbaarheid.

U kan bij Powerzone terecht voor:

Sportkinesitherapie, blessurepreventie en performance training

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten? Als sportkinesisten zorgen we ervoor dat uw herstel en terugkeer naar de sport zo optimaal mogelijk verloopt. Uw revalidatie zal bestaan uit een combinatie van individuele oefentherapie en manuele en myofasciale therapie.

Een persoonlijk oefenprogramma helpt eveneens om een recidief te voorkomen en uw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Uiteraard houden wij rekening met uw sporttak. Wij hebben o.a. ervaring met voetballers, basketballers, dansers, skiërs, wielrenners, volleyballers, handballers en fitnessers. De vorm en de inhoud van uw behandeling hangen af van een grondig therapeutisch onderzoek, uw klachten en uw doelstellingen. Dit kan nog uitgebreid worden met testings (screenings) waardoor er blessurepreventie mogelijk is. Voorkomen is immers beter dan genezen. Op basis van de resultaten van meerdere testen, stellen onze kinesitherapeuten een preventief oefenschema op zodat uw zwakke plekken worden aangepakt. Op basis van deze testing kan ook een individueel oefenschema opgesteld worden waarmee we uw huidige vorm naar een hoger niveau tillen. We streven naar maximale sportresultaten.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op klachten van het bewegingsapparaat, meer specifiek op de gewrichten van de wervelkolom en extremiteiten.

Concrete handelingen die onze kinesitherapeuten uitvoeren, zijn: mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, mobiliserende technieken tijdens bewegingen, neurogene mobilisaties, stretching-technieken, diepe dwarse fricties, triggerpuntbehandeling (myofasciale therapie) en harmoniserende technieken.

Myofasciale therapie

Myofasciale therapie is een onderdeel van manuele therapie en wordt gebruikt om triggerpoints aan te pakken. Triggerpoints zijn pijnpunten die zich in het lichaam voordoen door het verkeerd functioneren van spieren. Ze veroorzaken pijn met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose sporen we deze punten op en bestrijden we ze met specifieke behandelingstechnieken zoals Dry Needling, een veelbelovende behandeltechniek om myofasciale klachten te behandelen. Bij dry needling gebruiken we een fijne naald om triggerpoints te bestrijden.

Nieuw: dry needling met echografie

Dry needling wordt het efficiëntst toegepast in combinatie met echografie, aangezien onze kinesitherapeuten zo een duidelijk beeld krijgen over waar de naald zich inwendig situeert.

(Kinesio)taping

Taping met niet-elastische tape

Met een niet-elastische tape kunnen we een bepaalde beweging sturen en/of beperken. Zo’n tape kan nuttig zijn om weefsels optimaal te laten herstellen tijdens de eerste weken na een trauma.

Kinesiotaping met elastische tape

Kinesiotape is wél elastisch en zal dus geen beweging beperken; sturen van een beweging gaat wel. De tape veroorzaakt in de eerste plaats een huidlift, waardoor de onderliggende weefsels minder wrijving en druk ondervinden. Verder zorgt de tape voor een betere doorbloeding en minder pijn. Kinesiotape kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor spierscheuren, ontstekingen van spieren en ligamentaire ondersteuning.

Testing en screening

Als u wilt trainen met een doelstelling en uw progressie wilt meten, dan is een ijkpunt noodzakelijk. Vandaar dat we testen aanbieden waarbij verschillende parameters worden onderzocht. Na jarenlange ervaring zijn we gekomen tot een uniek protocol.  Meer info kan u vinden op de pagina rond screening.

Wij zijn ervan overtuigd dat screening zowel bij revalidatie, preventie als performance training een grote meerwaarde betekent aangezien uw zwaktes, sterktes en progressie objectiever kunnen worden gemeten. Dit heeft uiteraard efficiëntere trainingen tot gevolg.

Tarieven

Ken werkt als geconventioneerd therapeut en volgt de tarieven van het Riziv.

Ward is gedeconventioneerd en bij Ward betaal je 26€ per sessie.

Maak kennis met onze therapeuten.

Wil u een afspraak maken, dan kan u onze therapeuten contacteren op volgende gegevens:

Ken Janssens, 0476 60 25 15 of ken@powerzone.be

Ward Vermeulen, 0478 46 69 50 of ward@powerzone.be