Workshop Trainen op vermogen

Vermogensmeters zijn in het profpeloton helemaal ingeburgerd. Sportverslaggevers hebben het ook steeds vaker over de wattages die renners trappen. Hoe zit het eigenlijk in het toeristencircuit? Zijn deze toestellen inmiddels betaalbaar? En kunnen wielertoeristen en competitierenners zelf aan de slag met de uitgebreide set trainingsdata die dergelijke toestellen opleveren. Op 11 oktober nodigt Powerzone je uit op een workshop  Trainen op vermogen.

Programma

– Ward Vermeulen, trainer bij Powerzone, geeft een algemene inleiding en illustreert aan de hand van praktische toepassingen hoe je gerichter kan trainen met een vermogensmeter. Een voltijds werkende wielertoerist moet zoveel mogelijk uit zijn training halen. Dat kan handig met een vermogensmeter. Vervolgens overloopt hij het gamma aan vermogensmeters verdeeld door Powerzone. Zowel Powertap, Garmin Vector als Stages komen aan bod. 
Bram Nolten, bewegingswetenschapper en renner bij Parkhotel Valkenburg Continental Team, vertelt over zijn ervaringen met Powertap. Hij heeft het over het gebruik van de software, analyse van trainingen en opvolging van het rennersprofiel.

Het doel van de workshop

Aan het einde van de sessie
  • ben je in staat om te oordelen of trainen met vermogen iets voor jou is,
  • heb je de verschillende types vermogensmeters kunnen bekijken,
  • heb je een demonstratie gezien van de softwarepaketten waarmee je de verzamelde trainingsgegevens kan analyseren
  • heb je met de gebruikers van de verschillende voorgestelde vermogensmeters kunnen van gedachten wisselen
  • heb je praktische toepassingen gezien van trainen met vermogen, zoals het sturen van een intervaltraining, oordelen wanneer je moet stoppen met intervallen tijdens training, je eigen progressie opvolgen, doseren tijdens wedstrijden en cyclo’s.

Praktisch

De workshop gaat door op 11 oktober 2014 om 20u bij Powerzone.
De prijs voor de workshop bedraagt 15 euro en is integraal af te trekken van het aankoopbedrag van een vermogensmeter voor 31/03/2015.
Inschrijven kan per email via ward@powerzone.be (uiterste inschrijfdatum 7 oktober 2014)

Screen Shot 2014-09-26 at 12.14.46 Screen Shot 2014-09-26 at 12.12.55

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.