Bikefitting

Wat?

Een bikefitting wordt afgenomen om de ideale fietspositie te bepalen.

Hoe gaat een bikefit in zijn werk?

De bikefit gebeurt op de eigen fiets die op onze ergometer wordt gemonteerd.
Een bikefitting start met een intakegesprek waarbij je je doelen, huidige trainingstoestand, klachten en vragen over positie kan voorleggen.  Vervolgens wordt een lichaamsmeting gedaan. Er worden markers op cruciale beweegpunten van je lichaam geplaatst. Aan de hand van die markers kunnen we je beweging tijdens het fietsen registreren via infraroodcamera’s. De beelden worden aan de hand van gespecialiseerde software geanalyseerd zodat we op elk punt van je beweging kunnen zien waar elk gewricht zich bevindt. Vervolgens wordt je positie bijgesteld en meten we opnieuw.  We doen dit tot er een positie uitkomt die voor jou zo optimaal mogelijk is.

Hiernaast voeren we ook een zadeldrukmeting uit.  Zowel de positie als de drukverdeling op het zadel worden nagekeken.  Aangezien de zitpositie zeer belangrijk is naar blessurepreventie en comfort, geeft dit extra info en een meerwaarde naar een goede positiebepaling op de fiets.  We bieden je dan ook graag enkele testzadels aan.

 

Wat mag ik verwachten?

Indien mogelijk, worden er tijdens de bikefitting al de nodige aanpassingen gedaan zodat je onmiddellijk je positie kan aanvoelen.

Na de test krijg je een verslag waarin je ideale fietsafmetingen staan. 

Voor een bikefit moet je ongeveer drie uur uittrekken.

Nieuw!!! Aerometing

Ben je tijdrijder, triatleet of wil je je aerodynamica verbeteren? Dan kan dit vanaf nu ook bij Powerzone.  Door middel van ons Aero systeem kunnen we je een beeld geven van je frontaal oppervlak en kunnen we je zo aerodynamisch mogelijk zetten.  Dit kan in combinatie met een gewone bikefit of als een aparte sessie.  Ook is het mogelijk om onze ruimte te huren om in de juiste houding te trainen.  Je krijgt dan onmiddellijke feedback van de apparatuur over je verschil in vermogens als je een andere houding aanneemt.

Wat breng je mee (zowel voor bikefit als voor Aero):

  • Eigen fiets
  • Fietsbroek
  • Fietsschoenen

Prijzen

TypeDuurPrijs
Standaard bikefit3u180€
Bikefit 2de fiets2u (voor 2de fiets)90€
Aero fit1u50€
Standaard + Aero fit4u210€
Consult bikefit2u80€
Revisie eerdere bikefit/Eerste uur gratis binnen 3 maand na bikefit. Vanaf 2de uur: 45€/u

Een training met het Aero systeem kost 15€/uur.

Afspraak maken

Ben je klaar voor een test? Maak dan een afspraak bij Jasper Vaeck. Je kan Jasper bellen op tel nr 0495/ 331658.
Nog vragen? Bel Jasper! Of stuur een mailtje naar jasper@powerzone.be

Links:

Voor de zadeldrukmeting werken we samen met Gebiomized.  Meer informatie hierover kunnen jullie vinden op: https://gebiomized.de/en/ 

We bieden ook de zadels van de secret saddle club aan.  Ook hier kunnen jullie alle informatie vinden op hun website of via Jasper.

https://secretsaddle.com/nl/