Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect.
Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.

Jasper: “Wij zijn vanuit Powerzone altijd al betrokken geweest in ondersteuning van ploegen, opleidingen of jeugdwielrennen. Wij zien onszelf niet als puur coaching centrum en proberen ook ons steentje bij te dragen in de algemene ontwikkeling en ondersteuning van de wielersport. Met dit doel in gedachte bleek deze samenwerking opportuun.”

Ward: “Powerzone heeft deze ploeg niet zomaar gekozen. Beide atleten volgen een opleiding om later coach te worden en Powerzone heeft altijd jeugdatleten ondersteunt om een dubbel traject (sportief en educatief/maatschappelijk) te volgen. Dat een studie en/of werk samengaat met topsport hebben heel wat van onze atleten al bewezen (https://www.powerzone.be/referenties/).  Dit is dan ook één van de pijlers om deze ploeg te steunen.

Jasper: “Wij hebben jeugdrenners altijd aangezet om hun opleiding te blijven combineren met hun sportieve ambities. Recent kwamen op het “leaders in performance” congres ook resultaten boven dat dit effectief bevorderlijk is voor de carrières van de atleten. Bike2Connect heeft ook enkel atleten in hun rangen die hun sportieve doelen blijven combineren met hun maatschappelijke/educatieve carrière. We willen hiermee blijvend in het daglicht zetten dat dit traject haalbaar is en een goede vorming, of het nu voor een sportieve of maatschappelijke carrière is.”

 

België ontwikkelt elk jaar wereldtoppers op de weg, cross en ook de baan, zelfs in beach- en gravelraces doen we steevast mee vooraan. Deze disciplines hebben ook steeds een groot aantal deelnemers bij wedstrijden. MTB is hierdoor de enige uithoudingsdiscipline waarbij ondanks de vele MTB-fietsen die er zijn, weinig wedstrijden of deelnemers zijn. Gezien wij een brede ontwikkeling bij jeugd positief vinden en een goede technische bagage bij de jeugd een grote meerwaarde is, willen we deze discipline in het bijzonder extra ondersteunen. Door deze samenwerking hopen we dat de huidige atleten tijdens en na hun eigen carrière jongeren kunnen aanzetten tot het mountainbiken en hun hierbij de nodige technische en fysieke bagage bij brengen.”

 

Ward: “Wij zijn als Powerzone altijd op zoek om te innoveren, investeren en hiermee atleten en het wielrennen te verbeteren. Deze stap is voor ons dan ook een nieuw traject waarin wij als bedrijf proberen in te zetten op het ondersteunen van de wielersport, met MTB in het bijzonder en haar atleten.”

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.