Bart Swings verknocht aan powermeter

Schoon volk gisteren op het Kick-Off event van Sports.Tech, de Leuvense cluster rond sport en technologie. Bart Swings, ingenieur in wording en topatleet, zat er helemaal op zijn plaats in een panel van experten. Of technologie tegenwoordig het verschil maakt in topprestaties, wilde moderator Maarten Vangramberen weten? Steeds meer, beaamde hij. Zijn collega’s uit Nederland pakten recent nog uit met een hightech schaatsovertrekje, een nieuwigheidje dat hij nog niet bezat. (Leuven Sports.Tech kan meteen aan de slag!). En dat hij zich niet meer kan inbeelden om te fietsen zonder powermeter. BAM! Dat hoorde de delegatie van Powerzone graag. Stof om na het debat nog verder over uit te wijden met Leuvens sympathiekste topper.

Sinds een jaar traint Swings met een Stages powermeter. Hij is er intussen helemaal aan verknocht. Trainen op vermogen gaat hem beter af dan trainen op hartslag. Hij apprecieert de vermogensinfo tijdens de training zelf. De powerdata zijn niet afhankelijk van zijn vermoeidheidstoestand, of van weersomstandigheden en geven hem een accuraat beeld van zijn trainingsprestaties. Dat helpt hem beter dan een hartslagmeter om in de juiste trainingszones te werken. De schaatser zit na de rit ook zelf te grasduinen in zijn trainingsdata via Trainingpeaks. We hadden niet anders verwacht van een ingenieur in spe.
Verder wilden we nog weten waar zijn favoriete trainingsparcours ligt. De Vaart? Neen, daar ging hij vroeger vaak skeeleren. Met de fietsmaten trekt hij graag richting Werchter, langs de Demer. En op de Chartreuse werkt hij zijn krachttrainingen af.

Wil je Swings achterna? Powerzone helpt je op weg. Bel Ward. Kom eens praten. Of probeer eens een vermogensmeter uit. De favoriete technologie van een topatleet ligt binnen jouw bereik.  Tot op de Chartreuse Bart!

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.