Vorderingen en prestaties van onze Powerzone renners

Powerzone coach Ward Vermeulen heeft een hele schare jonge renners onder zijn hoede. Hieronder een kort overzichtje van hun belangrijkste prestaties en vorderingen.

Brecht Ruyters, belofte bij de U23 van Lotto-Belisol, was vooral actief in de rittenkoersen. Hij reed achtereenvolgens de Tour de l’Isard, Vredeskoers, Tour de pays de Savoie, Giro Vallé d’Aosta en Tour d’Alsace. Een zwaar programma waarin Brecht zich in de Isard en Savoie in het zweet werkte voor ploegmaat Vervaeke die beide rondes op zijn naam schreef. In Aosta eindige Brecht op een 20ste plaats (na een hongerklop in de 1ste etappe). Ook in het najaar blijft Brecht het goed doen met een 13de plaats in de GP de la Magne als uitschieter. In Tessenderlo strandt hij op een verdienstelijke 4de plaats en in de interclub in Meerhout 10de.

Diego Van Looy beleefde deze zomer nog 2 hoogtepunten. Met zijn ploeg RABC werd hij 3de in de ploegentijdrit voor de Beker Van België. Individueel deed hij het schitterend in de Tour de l’Ain waar hij in de etappe’s een 2de en een 3de plaats wegkaapte en zelfs een dag in het geel mocht rijden. Uiteindelijk werd hij 6de in het algemeen klassement en 2de in het bergklassement.

Nick Vermunicht komt na gezondheidsproblemen ook stilaan terug op zijn normale niveau. Hij reed voornamelijk lokale wedstrijden en kon zich geregeld bij de top 20 nestelen.

Demerspurter Jasper Smets is zijn goede benen aan het terugvinden. In de zware interclub van Angreau ging hij mee tot de laatste ronde. Ook in de andere wedstrijden werkte hij hard om zijn conditie te verbeteren, al kwam dat er nog niet altijd uit in resultaten. Maar het seizoen is nog niet ten einde.

Bij de nieuwelingen zijn Rob Goossens en Bjarne Govaerts aan een goed constant seizoen bezig. Beide nestelen zich bijna wekelijks in de top 15 met enkele top 10 plaatsen als uitschieters. Doe zo voort jongens!

Voor Aron Arkesteyn en Joni Soetaerts begint het seizoen nu pas goed. Begin september startten zij in Steenhuffel hun eerste cross van het seizoen. Aron eindigt er als 15de en Joni als 12de. Aron schrijft ook een 18de plaats in Hofstade op zijn palmares. We wensen hen alle succes deze winter.

Powerzone gaat off-road

In 2024 gaat Powerzone een samenwerking aan met de ploeg Bike2Connect. Bike2Connect is een ploeg bestaande uit 2 renners hoofdzakelijk actief in het MTB circuit.